Биткойн: Цената може да повтори ръста от бичия пазар през 2015 г.

Анализаторът, известен като „TechDev“, сподели наблюденията си в социалните мрежи, изтъквайки множество технически показатели, които подсказват, че Биткойн може да следва траектория, подобна на бичия пазар от 2015 г. Две графики, споделени от TechDev, показват как Биткойн е проследил цикъла от преди осемнадесет месеца до 2015 г. Изглежда, че Биткойн наскоро е преодолял диагонална съпротива, която преди това е забавяла ръста му, и сега се тества като подкрепа.

Този модел много напомня начина, по който цената на водещия дигитален актив се движеше през 2014 г. и началото на 2015 г. Графиките на анализатора показват сходство и в движенията на два технически индикатора – RSI, индикатор за инерция и MACD, индикатор за проследяване на тренда.

Според анализа на TechDev, седмичният RSI на Биткойн наскоро е излязъл от бичата зона от 60 пункта, показвайки бича дивергенция, повтаряща движението му от преди около осем години. Междувременно MACD демонстрира бичи кръст на седмичната графика на Биткойн, което е друг сигнал, наблюдаван в ранните етапи на бичия пазар през 2015 г.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на ниво от $29,000, след 2.6% ръст на цената на дневната графика, и има обем на търговия от почти $35 милиарда през последните 24 часа.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *