Близо 500 милиона деца ще научат „Най-големия урок в света“

През седмицата след 28 септември по инициатива на УНИЦЕФ в класните стаи на всички държави по света ще се проведе „Най-големият урок в света“.

Веднага след Общото събрание на ООН близо 500 милиона момичета и момчета на възраст между 7 и 19 години ще научат за приетите на него нови 17 глобални цели, които обхващат широк спектър от предизвикателства: от изкореняване на крайната бедност, през справяне с климатичните промени, до даване на възможността на всяко дете да получи качествено образование.

Инициативата цели да приобщи децата и младежите към глобалните усилия за изграждане на по-устойчиво бъдеще за всеки жител на планетата – защото младите хора ще бъдат основният носител на промяната в следващите 15 години.

За целта детският фонд на ООН адаптира специални образователни материали: филмче, което представя Глобалните цели, както и допълнителни учебни планове. УНИЦЕФ България вече работи в партньорство с Министерството на образованието и науката за осъществяването на „Най-големият урок в света“ и в българските училища.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *