Божков: Дянков не прави бюджет, а стъкмистика

Бившият собственик на ПФК ЦСКА Васил Божков даде показания пред Софийски градски съд по делото срещу Александър Томов.
Божков изрази надежда, че с показанията си ще помогне за изясняване на истината. Пред съда той заяви, че е продал акциите си във футболния клуб за 15 милиона лева, предаде БГНЕС.
След като даде показания, бизнесменът заяви пред журналисти, че кризата в ЦСКА е започнала след него. Той бе категоричен, че след продажбата на собствеността си не се интересува повече от български футбол и не го гледа. Божков бе категоричен, че заплатите на футболистите са били изплащани редовно по негово време. Единствено в случаите, когато бил нервиран от тях, е имало закъснения.
На въпрос какво е мнението му за политиката, която води финансовият министърДянков спрямо българския бизнес Васил Божков заяви, че министърът не прави бюджет, а стъкмистика. По думите му условията в страната водят до убиване на бизнеса. Според него с увеличаването на акциза върху хазарта целта да се убие един бизнес, за да дойде някой друг, който да го вземе. Той обаче не уточни какво има предвид.
„Човек, който се номинира сам, класира се сам, говори сам за себе си – аз какво да кажа”, заяви още бизнесменът по адрес на Дянков, цитиран от „Фокус“.

След увеличаването на акциза върху хазарта от 12 на 15% Божков даде две интервюта, в които открито нападна министъра и дори заяви, че НАП трябва да провери как той изплаща ипотеката за къщата си в САЩ. Вицепремиерът пък отговори, че той е по-добър финансист, отколкото Божков богаташ.
По делото показания даде и бившият треньор на ЦСКА Димитър Пенев.
„В ЦСКА не е имало злоупотреби, това са неща, които, ако не днес, то в най-кратък период ще се изяснят“, заяви той и допълни, че е участвал в надзорния съвет на клуба, но се е занимавал със спортно-технически въпроси, а не с финансовите проблеми.
Александър Томов и бившите шефове на „Кремиковци“ Иван Иванов и Божко Бонев са обвинени в длъжностно присвояване и документно престъпление заради разпореждането с пари и вещи на ЦСКА и комбината на обща стойност 36 156 820 лева.
„Доволен съм от хода на делото“, каза пред журналисти самият Томов в почивката на заседанието по делото. По думите му е имало е прикриване истинския проблем на комбината „Кремиковци”.
„Големите виновници – Петър Димитров, Сергей Станишев, Росен Карадимов, които съсипаха „Кремиковци” и целяха да ударят двете дружества, за да ги превземат, не са тук. Основен автор на схемата за удара по „Кремиковци” е Карадимов“, коментира още той.
По думите му управлението на двете дружества по негово време – ЦСКА и „Кремиковци”, е довело до високи резултати – ЦСКА е стигнал до шампионска титла, а комбинатът е имал чисто досие в НАП.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *