Министър ще се прави на дядо Коледа във ведомството си

Премиерът и финансовият министър ще решат дали в МРРБ ще бъдат дадени коледни бонуси на чиновниците.
Това каза пред журналисти регионалният министърПлевнелиев, след като участва в националната конференция „Пасивни сгради 2009”, цитиран от „Фокус”. Думите му са по повод намерението наДянков двамата заедно с Борисов да решат дали и колко средства от министерствата да се заделят за 13-та заплата в администрацията.
Не може да има работеща икономика, без работеща администрация, смята министър Плевнелиев, който уточни, че Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) е спестило 2-3 млн. лв., които могат да бъдат използвани за целта.
„Не може да има мотивирана администрация с 400-500 лв. заплата”, каза той.
450 хил. лв. е спестило министерството само от политическия кабинет, каза Плевнелиев.
„Ние се опитахме тези пари да ги дадем като бонуси и заради това стана целият вой. Сега сме много по-предпазливи. От тази гледна точка ние ще спазим инструкцията на Министерство на финансите – икономиите, които сме реализирали – тези 2-3 млн. лв., до последния лев ще ги регистрираме в МФ и думата ще бъде на министър-председателя и финансовия министър”, категоричен е Плевнелиев.
Така той обясни защо през октомври служителите на министерството получиха премия.
Плевнелиев посочи, че ще извади от собствения си джоб средства за подаръци на децата на служителите от МРРБ, тъй като във ведомството имало такава традиция от 10 години насам.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *