Братя Диневи се ядосаха на НАП

„Диневи груп” излезе с позиция относно акцията на Националната агенция за приходите (НАП) за проверка на собствениците на яхти. По-рано днес от агенцията съобщиха, че започват проверки на собствениците на 230 луксозни яхти.
В информацията до медиите на Диневи, публикувана от „Фокус“, се казва: „Подобна акция ще унищожи един прохождащ бизнес с голям потенциал. Ние сме морска държава с перфектни възможности за развитието на яхтен бизнес. Нормално е да се развиваме в тази посока и да следваме традициите. Фирмата ни “Венид яхт”, която е част от “Диневи груп”, е вносител на 8 световни класни марки яхти.
Собственици сме също така и на най-голямото яхтено пристанище в Черно море.
Години наред ни костваше да наложим яхтинга като спорт, туризъм, развлечение, възможност страната ни да се превърне в престижна яхтена дестинация и да привлече платежоспособни туристи. Точно, когато има резултат в тази посока, подобни действия повече вредят, отколкото да помагат. През последните години наблюдаваме огромен ръст в продажбите на яхти и купувачите са предимно сериозни фирми с успешен бизнес у нас. Така че, некоректно е да се смята, че ако притежаваш яхта, то тя задължително е купена с “мръсни” пари.
Ние притежаваме няколко яхти и напълно естествено е, да не се притесняваме от проверки. Ако се притеснявахме, яхтите ни щяха да бъдат в чужбина и нямаше да бъдат регистрирани под български флаг.
Ние сме фирма, която е от 20 години на пазара и сме платили огромни данъци на държавата. И адекватно задаваме въпроса: “Ние в 50-те години на миналия век ли живеем, когато беше престъпление да си богат?”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *