Браун: Внезапното орязване на субсидиите е равносилно на самоубийство

Британският премиер Гордън Браун заяви, че ако правителството внезапно спре държавните субсидии за икономиката, това би било равносилно на самоубийство, предаде Ройтерс.
В седмичното си обръщение, което тази събота съвпадна с 80-ата годишнина от краха на нюйоркската фондова борса, Браун заяви, че времената са трудни, но увереността в някои области на британската икономика започва да се завръща.
Публикувана в петък статистика сочи, че през третото тримесечие на годината британската икономика е продължила да се свива, отбелязвайки най-дългата рецесия в британската история. Браун увери, че икономиката ще отбележи растеж до края на годината, отбелязва БТА.
“Сега, повече от всякога, е време за стабилна и ясна политика“, заяви премиерът. “Затова би било равносилно на самоубийство, ако изложим възстановяването на риск, като изведнъж отрежем финансирането и инвестициите, които подпомагат младите хора, семействата и фирмите в най-трудните времена от цяло поколение“, добави той.
Опозиционната Консервативна партия, която най-вероятно ще спечели парламентарните избори догодина, обещава бързо и голямо съкращаване на държавните разходи, за да овладее рекордния държавен дефицит.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *