Търсят се къщички за милиони

Зилт – островът на богатите

Тук – половинка от двуфамилна къщаза 1,3 млн евро, там – къщичка за 2,5 млн. Остров Зилт в Северно море прави пълна чест на репутацията си като „остров на богатите”, преди всичко що се отнася до цените на недвижимите имоти.
Цените постоянно растат
Сходна половинка от двуфамилна къща в самата Германия не струва дори и една трета от цената, която се плаща на остров Зилт, казва Оливер Денш от брокерската къща Денш и Шмид. На острова обачепродажбата на къщи и жилища за по няколко милиона евро е напълно в реда на нещата. Посредници от брокерската къща Гросман и Бергер съобщиха, че неотдавна са продали дори и един обект за 25млн евро. Според изследване на Дойче Банк на около всеки десет години и без това главозамайващите цени на недвижимите имоти се удвояват.
Тази мини-къщичка на Зилт струва 3,6 млн евро

Дори и сегашната криза в брокерския бранш почти не смущаваглавозамайващото повишение на цените. В сегмента на високите цени от порядъка на над 1 млн евро досега не се е появявала финансова криза, казва Герхард Фелдман,говорител на брокерския съюз за Северна Германия.
Непрекъснатият растеж на цените се дължи преди всичко на отслабващото предлагане. Също и всеобщата несигурност при акциите води до повишаване на цените на недвижимите имоти.
Инвестиция със сигурна стойност
”За клиентите закупуването на недвижимо имущество там есигурна инвестиция”, отбелязва експертът Герхард Фелдман. Брокерът Денш подчертава, че роля играе също и фактът, че къща или жилище на остров Зилт е за купувача и един вид въпрос на престиж.
Но все повече клиенти загърбват шумотевицата и типичната за остров Зилт сцена с нейните луксозни ресторанти и бутици и са насочват към други по-неподправени острови в Северно море, като например остров Фьор, добавя Оливер Денш.

Дойче веле

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *