Британски работодатели измислят робски тарифи

Регламентираното минимално заплащане на хора над 22 г. е 5.05 паунда на час, очаква се от 1 октомври да бъде увеличено на 5.35 паунда.

Във Великобритания стана известно как работодатели-експлоататори намират извинения или лъжат за това, че плащат на техни работници под 3 паунда на час, което е доста под регламентираното минимално заплащане.

Корумпирани работодатели станаха обект на прицел на специален екип на данъчните служби, които дори изготвиха списък с десетте най-често срещани извинения на прегрешилите.

На въпроса как ще оправдаят робските тарифи, някои от работодателите просто свивали рамене и казвали: „Но тя пожела 3 паунда“. Сред останалите извинения в челната десятка на управители на кафенета, ресторанти и фризьорски салони са: „Тя не говори английски“ и „Той е над 65 години“. Данъчните служби заявиха, че проучването е показало, че в страната все още има работодатели, които се „заиграват със закона“.

Минималното заплащане на хора над 22 години е 5.05 паунда на час, като се очаква от 1 октомври да бъде увеличено на 5.35 паунда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *