Британците висят на опашки 17 дни годишно

Британците са известни със склоността да пазаруват, а оттам и да се редят и на опашки. Промоциите в магазините водят и до голямо струпване на купувачи, които фиксират стоките с жълт етикет, т.е. намалението, което доста често и е атрактивно.

Така например парче кашкавал около 300 грама можеш да го вземеш само срещу 19 пенса, но трябва и зорко да го вардиш в количката с продуктите, защото някой чевръст може да го прехвърли мълниеносно в собствената си купчина от продукти.

Резултатите от направено в страната проучване показват, че 17 дни от годината на средностастическия британец преминават в редене на опашки, пише в. „Дейли експрес“. Според него британците се редят на опашки средно 67 минути и 43 секунди дневно. Това се равнява на над един ден месечно или на 17 дни и четири часа годишно. Проучването показва, че за поданиците на Нейно Величество 6 минути и 54 секунди дневно преминават в редене на опашки за билети за транспорт, 9 минути и 9 секунди – в чакане в банката или пощата, а 13 минути и 15 секунди – в чакалнята на лекар или зъболекар.

Ако не се редяха на опашки, британците щяха да разполагат с 8 часа седмично на човек за други занимания. Ако ги имаха на разположение, жителите на Острова биха ги използвали най-вече за четене, излежаване, спорт или изучаване на чужд език. Но явно за повечето  от жителите на Великобритания това ще си остане само блян…

 

 

Ели ЯНЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *