Брокерска измама донесла скок в цената на петрола и загуба от $10 млн.

Брокер на петрол донесе загуба от 10 млн. долара на своята компания, след като предприе неоторизирани сделки от името на фирмата си, съобщава ВВС.
От компанията PVM Oil Futures заявиха, че са „станали жертва на неоторизирана търговия във вторник, 30 юни“ и че в момента се провежда цялостно разследване на ситуацията.
„Като следствие от серия сделки, PVM е натрупала значителна позиция в петролни фючърси. Когато това бе разкрито, компанията затвори тези позиции по традиционния начин. PVM претърпя загуба в размер на малко под 10 млн. долара“, се казва в официално съобщение на компанията.
За случилото се са уведомени регулаторните органи на Острова, които трябва да се заемат с проблема. Според анализатори именно измамните сделки са станали причина за скока в цената на петрола във вторник.
Тогава котировките на петрола от сорта брент скочиха до 73,50 долара за барел, преди обаче да се стигне до разпродажби. От тогава до днес цената на суровината неизменно върви надолу, като вчерашната сесия приключи при 66,65 долара за барел.
PVM съобщават, че вече упражняват бизнеса си нормално.

финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *