Технически анализ на валутите

автор:ФК ИК Популярна каса АД

EUR/USD
Евро/долар не успя да продължи възходящия си моментум в четвъртък. Двойката беше неспособна да остане над 1.4176, достигайки дъно на 1.3988 и закривайки на 1.4002. Зелените пари бяха всъщност подкрепени от нижиланието за риск, последвано от по-лошите от очакваното данни за NFP. Технически на четиричасовата графика трендлинията беше нарушена надолу, индикирайки потенциални низходящи изгледи. Неуспеха да остане над 1.4176 и нарушението на трендлнията на подкрепа маже да предизвикат по-нататъшно отслабване на еврото. Сигналите са низходящи в краткосрочни перспективи за тестване на 1.3850, но в средносрочен период тренда остава неясен, като двойката все още е между 1.4176-1.3750. Непосредствена съпротива се вижда на 1.4050, чийто пробив би трябвало да предизвика възходящ сценарий за ретестване на 1.4176.

GBP/USD
Паунд/долар имаше низходящ имплус вчера. Двойката достигна дъно на 1.6322 и затвори на 1.6391. На четиричасовата графика виждаме, че след неуспеха да се задържи над ключовата съппротива 1.6660 двойката обърна надолу и проби трендлинията на подкрепа. Този факт би трябвало да подкрепи мечите изгледи в близко време, но средносрочните остават неясни. Краткосрочинте сигнали са низходящи с тестване на 1.6240. Най-близката съпротива е на 1.6420. Пробив над това равнище би трябвало да предизвика по-нататъшен възходящ моментум. Индикатора CCI току-що проби надолу -100 на четиричасовата графика, сигнализирайки за потенциален натиск надолу.

USD/JPY
Долар/йена направи низходящо движение вчера. На дневната графика виждаме, че двойката се бори около трендлинията от 23 юни, индикирайки интензивна битка между купувачите и продавачите и досега нямаме победители. За предпочитане е низходящия сценарий, тъй като дългосрочния тренд е мечешки. Сигналите засега са низходящи с цели в района на 95.00. CCI премина нагоре линията -100 на часовата графика, така че трябва да внимаваме за потенциален възходящ натиск с тестване на съпротивата 96.70. Пробив над това ниво би трябвало да ни отведе в неясна търговска зона.

USD/CHF
Вчера долар/франк не успя да продължи низходящия си импулс. На четиричасовата графика се вижда, че след пробива надолу на триъгълника, цената се оттегли нагоре и излезе от триъгълника. Двойката технически беше объркана, но факта че имаме възходящ пробив на триъгълника след неуспешния низходящ, би трябвало да подкрепи възходящите перспективи. Краткосрочните сигнали са възходящи с цел в района на 1.0925. Първата подкрепа е на 1.0830. Пробив под тази зона би трябвало да ни върне в нетърговска зона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *