Броят на криптоматите в България рязко се намали през март месец

Според данните от Coin ATM Radar, през март 2023 година общият брой криптомати в света е бил намален с 3,627 машини, като общият им брой е станал 33,727.

Това е отклонение от постоянната тенденция за увеличение на общия брой криптомати в света, която започва от пускането на първия битомат през 2013 година.

Наистина, за четири месеца между септември 2022 г. и март 2023 г. се наблюдава нетно намаление на броя на инсталираните машини. Спадът изглежда значителен, особено като се има предвид, че най-големият брой инсталирани банкомати за един месец е 2,048 през януари 2021 г.

Обаче на 1 април се наблюдава увеличение на броя на инсталациите на криптомати, което прекъсва тримесечния низходящ тренд. В момента водещите производители на такива машини са General Bytes, BitAccess и Genesis Coin.

General Bytes е изправена пред инцидент, свързан със сигурността, като беше компрометиран достъпът до горещите портфейли на клиентите им, което доведе до загуба на клиентски средства. Компанията е обещала да възстанови разходите на засегнатите клиенти и вече предприе мерки за предотвратяване на неоторизиран достъп до своите системи.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *