БСП ще пробва вот на недоверие, СДС критикува бюджета

Политическият сезон започна с критики към правителството. БСП започва консултации с всички парламентарни партии, които не подкрепят правителството, за вот на недоверие. Това заяви лидерът на червената партия Сергей Станишев, който заедно със свои съпартийци коментира приоритетите на депутатите от Коалиция за България през новия парламентарен сезон, предаде БГНЕС.

На въпрос дали те ще преговарят и с представителите на РЗС в Народното събрание Станишев не отговори пряко, а повтори тезата си. „Това е едно мрънкащо правителство“, определи той кабинета на Борисов. Лидерът на БСП заяви, че политиката на кабинета в икономиката е грешна, тъй като кризата „не се бори с полицейски мерки“.

Не са доразплатени парите към фирмите през лятото, създаде се гигантска фирмена задлъжнялост,опасността от фалити е реална, особено в средите на малкия и средния бизнес, допълни бившият премиер.
„Управляващите живеят за сметка на резерва, който им оставихме и го “изяждат”, категоричен бе той.

Основните приоритети на депутатите от КБ в предстоящата парламентарна сесия ще бъдат в социалната сфера съсспециални акценти в здравеопазването, социалното подпомагане и политика, образование и приемането на Бюджет 2011 г.

По-рано днес и от СДС обявиха, че Бюджет 2011 е последният шанс на това правителство да тръгне в правилната посока. Лидерът на сините Мартин Димитров очаква, че актуализираният бюджет за 2010 г. няма да бъде изпълнен и ще има дефицити при болниците и общините. Председателят на СДС доразви тезата на лидера на ДСБ Иван Костов, чеикономиката се свива в бърлогата си като мечка, и допълни, че мечките обикновено са натрупали запаси за зимата, а в случая мечката влиза гладна в дупката си и няма да заспи, а ще ръмжи неспокойно.

От СДС изразиха притеснение, че към финансовата и икономическа криза вече е прибавена и здравна. Сините ще настояват за публичен отговор от министъра на финансите Симеон Дянков къде са парите за здравето на хората, защо не са в здравната система и за какво се използват. От партията планират да внесат законова промяна, която да регламентира, че парите от здравни вноски се изразходват само за здравеопазване.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *