Поискаха оставката на земеделска шефка

БСП поиска от министър Мирослав Найденов оставката на изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие“ Калина Илиева.

Секретарят на БСП Деница Златева и членът на Изпълнителното бюро и председател на Младежкото обединение в БСП Явор Гечев са се срещнали днес с министъра на земеделието и храните, съобщи БТА.

През миналата седмица червените сезираха главния прокурор за некомпетентност и причинена вреда на републиканския бюджет за 150 милиона лева от страна на Илиева.

По време на разговора са били представени подробно аргументите, с които БСП иска оставката на Илиева. Според БСП на Илиева липсват компетентност и образование, за да управлява фонда. Социалистите се съмняват в способността й да гарантира ефективното използване на европейските средства по Програмата за развитие на селските райони.

Явор Гечев и Деница Златева са изразили притеснения относно предявените съдебни искове към ДФ „Земеделие“ от бенефициенти по програма САПАРД, които до момента са близо 80 млн. лева.

От Министерството на земеделието обаче смятат, че няма основания за оставката на Калина Илиева, съобщи „Фокус“. Програма САПАРД приключи успешно в България, а в момента се работи усърдно по Програмата за развитие на селските райони, посочиха от земеделското ведомство.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *