БФБ изпрати деня с нисък оборот и падащи индекси

Ниският оборот се запази по врема на цялата борсова сесия. Стойността на сключените сделки не надвиши 2 млн. лева.
Всички борсовииндекси реализираха спад, като най-губещ се оказа широкият BG 40, който отчетепонижение от 1,57%, следван от SOFIX и BGTR 30, съответно, с 1,25 и 1,24%. Минимално бе изменението при имотния BGREIT,който загубиедва 0,1% от петъчната си стойност.
Алкомет АД направи впечатление с прехвърлени по позицията 15 300 акции при реализиран ръст от малко над 1% на дневна база. Производителят на акумулатори Монбат АД, при обем от 24 000 акции, повиши капитализацията си с 0,65%.
Девин АД, Ломско пиво АД, Момина крепост АД, Булгартабак Холдинг АД отчетоха ръст в интервала 2- 6 %.
Книжата на Първа Инвестиционна Банка поевтиняха с 3,36% при 38 хил. изтъргувани лота. Сред губещите се наредиха още Фазерлес АД (-2%), акциите на Централна Кооперативна Банкапък паднахас цели 4%, книжата на Холдинг пътища поевтиняха с 3%, достигайки 2,82 лв. в края на сесията.
На 4 юни пък беше проведеноОбщо събрание на акционерите (ОСА)на България-29 АД за разпределяне на брутен дивидент за една акции в размер от 1,3 лв. Правото да получат дивидент имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери на 14-ят ден след деня на ОСА, или към 18.06.2009 год. Днес нямаше сключени сделки с книжата на дружеството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *