БФБ пуска единна входна точка за регулирана информация

Единната входна точка, която ще улесни дружествата в изпълнение на ангажиментите им за едновременно оповестяване на регулирана информация към КФН, БФБ и обществеността, вече е факт.
От Българска фондова борса съобщават, че финалните тестове за работа на системата са приключили успешно. Така от утре, 20 август, дружествата ще имат възможност да публикуват отчетите и корпоративните си новини пред Комисията за финансов надзор, фондовата борса и обществеността едновременно.
От БФБ уточняват, че услугата е безплатна за абонатите на дъщерното й дружество Сервиз Финансови Пазари ЕООД. Тарифа към останалите не се посочва. Към момента само абонатите ще могат да ползват единната входна точка, а проверка показва, че като такива в Сервиз Финансови Пазари ЕООД са регистрирани 295 компании от листнатите на борсата дружества.
Принципът на работа на системата улеснява директорите за връзки с инвеститорите, които до сега трябваше да въвеждат обемни отчети с финансови данни до няколко институции, при това под изискването за едновременно уведомяване на всички заинтересовани страни.
Идеята за въвеждане на единна входна точка датира от години, като същинската техническа работа по изготвяне на информационната система започна миналата година. Отделно от задълженията си към регулатора и БФБ, значителна част от дружествата потърсиха медийни канали за тиражиране на покани за Общи събрания на акционерите и други събития.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *