Вчера доларът и йената поевтиняха спрямо основните валути

Доларът и йената поевтиняха спрямо основните валути във вторник, след като позитивните настроения на фондовите пазари и добрите икономически новини от Европа намалиха търсенето на двете валути като спасително убежище.
Отделно ръстътв цената на петрола помогна и на високодоходните валути като австралийския и новозеландския долар да се възстановят от спада от предходния ден.
Данните от еврозоната показаха неочаквано добро подобрение на ZEW индекса на икономическите очаквания в Германия, който нарасна до 56,1 при прогнози за повишение до 45,2. Това е най-голямата стойност на индикатора от април 2006 г. и спомогна на еврото да достигне нива от 1,4150 спрямо долара, преди да затвори на ниво от 1,4132. Единната валута поскъпна и спрямо йената до 133,83, докато зелените пари нараснаха незначително до 94,71 йени.
Фундаменталните анонси от САЩ обаче ограничиха спада на долара, след като началното жилищно строителство през юли регистрира изненадващо понижение с 1%, а индексът на производствените цени за същия месец отстъпи повече от очакваното с 0,9% на месечна база.
От друга страна инфлацията във Великобритания се оказа по-голяма от очакваното, което тласна стерлинга рязко нагоре спрямо долара до 1,6565.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *