БФБ–София определи процедурата за изплащане на дивидент

Съгласно решение на Общото събрание на акционерите на БФБ – София АД от 14.06.2007 г. и решение на Съвета на директорите от 27.06.2007 г. бе определена процедура за изплащане на дивидента:

1. Размер на дивидента: 0.2556 лева на акция без отчислен данък. Изплащането ще се извърши чрез системата на Централен депозитар АД и Банка ДСК.

2. Дивидент ще се изплаща на лицата, които са били акционери на БФБ – София АД към деня на общото събрание 14.06.2007 г. и фигурират в акционерната книга към същата дата.

3. Място на изплащане на дивидента:

3.1. На акционерите, чиито акции се водят по лични сметки в Централен депозитар, дивидентът ще се изплаща в клоновете на Банка ДСК в тримесечния срок по т.4 и 5. На физическите лица дивидентът ще се изплаща лично срещу лична карта, на надлежно упълномощени от тях лица с изрично нотариално заверено пъномощно или на наследниците им срещу представяне на оригинално удостоверение за наследници. На юридическите лица дивидентът ще се изплаща при представен документ за актуално състояние на юридическото лице, издаден не по-рано от един месец от датата на изплащане; по нареждане на представляващия лицето или негов пълномощник с изрично нотариално заверено пълномощно. Изплащането на дивидента ще се извършва в брой или чрез вътрешнобанков превод, ако акционерът притежава разплащателна сметка или спестовна сметка в Банка ДСК или открие такива.

3.2. На акционерите, чиито акции се водят по клиентски сметки към инвестиционни посредници, изплащането на дивидента ще се извърши чрез системата на Централен депозитар АД в тримесечния срок по т.4 и 5.

4. Начална дата за изплащане на дивидента: 20.08.2007 г.

5. Крайна дата на изплащане на дивидента: 20.11.2007 г.

Това съобщи пресцентърът на БФБ – София.

След 20.11.2007 г. документи за изплащане на дивиденти ще се приемат в офиса на БФБ – София АД на адрес: гр.София, ул.“Три уши“ № 10, ет.5 при спазване на изискванията на т.3.1. по-горе. Плащането ще се извършва чрез банков превод по посочена от акционера банкова сметка.

Съгласно изискванията на закона БФБ – София АД предварително удържа от сумата на дивидента на всеки акционер дължимия данък, ако такъв се дължи.

За информация относно изплащането на дивидента моля да се обръщате към инвестиционните посредници и клоновете на Банка ДСК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *