България все още е потенциална възможност за чуждестранни инвестиции

България продължава да е една от потенциалните възможности за чуждестранни инвестиции в условия на световна криза. Около това становище се обединиха представителите на американския, германския и гръцкия бизнес в България, потърсени за коментар от БТА.
Според вицепрезидента на Борда на директорите на Американската търговска камара в България Стефан Иванов това означава, че сега повече от всякога е важно правителството да бъде проактивно в насърчаването и улесняването на първите стъпки на инвеститорите и последващите им операции в страната.
Периодичните проучвания, които Германо-българската индустриаленo-търговска камара /ГБИТК/ традиционно провежда сред своите членове сочат за атрактивността на България като място за инвестиции, каза за главният управител на камарата Митко Василев.
Голямата част от гръцките компании в България са инвестирали и продължават да инвестират във връзка с техните дългосрочни стратегически планове т.е. те са тук, за да останат, каза Йоанис Поликандриотис, председател на УС на Гръцкия бизнес съвет в България и главен изпълнителен директор на „Еко България“.
Общо инвестициите на гръцките компании в страната надхвърлят 2 милиарда евро, каза Йоанис Поликандриотис.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *