България остава най-популярната дестинация за руснаците при покупка на имоти

/© снимка: Sofia Photo
Руснаците са инвестирали в покупка на имоти в чужбина 414 милиона долара само за първите три месеца на 2013 година, пише „Российская газета“. Освен това руските граждани активно правят ипотеки в чуждестранни банки и плащат покупките си чрез банкови сметки. Като резултат в редица страни се отбелязва ръст на търсенето на недвижими имоти от руски граждани, пише Фокус.

България си остава най-популярна дестинация за покупка на недвижими имоти. Студио по черноморското крайбрежие може да бъде купено за малко повече от 30 хил. евро. Двойно по-скъпи варианти могат да бъдат разгледани в Кипър. Голямо търсене на недвижими имоти от руснаците се наблюдава в Испания, където икономическата криза доведе до падане на цените на недвижимите имоти, а също и в Турция. По-рано турските власти обявиха руснаците за рекордьори по брой на извършените сделки сред чужденците. За първата четвърт на текущата година руските граждани са купили повече от три хиляди апартаменти и къщи в Турция.

Руските граждани най-често си купуват жилище в чужбина, за да го използват по време на почивката си, да работят или да се лекуват в страната, в която е придобито то. Някои руснаци купуват жилища за децата си, които са студенти или за родителите си пенсионери.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *