Глобата идва в България!

Както отдавна отбелязвам в няколко публикацииданъчната службана кралицата(HMRC) след промените в закона, влезли в сила след 6 април 2011 не се притеснява да си събира дължимите данъци.

Е, ако има да Ви връщатtaxне бързат, но това една друга тема.

За всички неподалиTax Returnпреди 6 април 2011 идваше една глоба от 100 лири и ако в следващите 6 месеца не си подадете Tax Return Ви идваше още една глоба от 100 лири, общо 200 и до там.

Сега за 1 ден закъснение глобата е 100 лири, до 3 месеца за всеки ден закъснение глобата е тези 100 + по 10 лири на ден, тоест за 3 месеца 1000 лири, ако пак не сте подали- нови 300 лири глоба или общо 1300.

Клиенти на други компании ми донесоха в офиса ”честитки” за по 856 лири и за 489 лири и за 1356 лири. След като не са си подали навреме=честитка. Показаха ми ”честитка” с глоба изпратена на българския адрес на неподалия Tax Return. Не мога да кажа в България как ще си събират неплатените глоби, но мисля че са в преговори с БългарскатаНАПза да си съберат сумите за глобите и неплатените към държавататакси.

Приятели, подавайте си навремеTax Return. Иначе глобите си идват дори вБългариявече! Българското това не се отнася за мен не работи вАнглия! Който не си подаде декларацията става абонат на колекторските фирми за задължения, ако не плати-отива на съд и ако пак не плати-в затвора да си изработи парите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *