Българи от цял свят обсъждат граждански проекти в инкубатор на идеи

Младежката неправителствена организация ,,Обединени идеи за България” започна регистрацията на желаещите да участват в ежегодния й форум в София, на който ще се търсят и обсъждат различни граждански проекти. Инкубаторът на идеи стартира на 3 септември и ще продължи четири дни. Записването става на интернет страницата на организацията www.oib.bg , като се търсят българи от цял свят.

,,Ако сред всичко случващо се днес в България има едно нещо, което бихнарекъл неоспорван факт, то това е вдъхновяващият растеж на социалнатаактивност сред младите ни сънародници”, обяснява пред в. BG VOICE мотивите за провеждането на инкубатора Александър Сумин, който е представител на организацията в Северна Америка.

Тазгодишният форум ще е вече трети поред. Неговият наслов е ,,Идеите –това сме ние”. Очаква се в българската столица да се съберат поне 150 млади и амбициозни българи от страната и чужбина, за да развият проекти за решаване на проблеми в различни сфери на българското общество. Александър разказва, че участниците са разделят на екипи, сред които такива по технологии, право, икономика, култура, образование, околна среда, социална политика и градска среда. Всеки екип е ръководен от подбрани модератори, доказали се като активни новатори с мениджърски подход, а задачата на участниците е да изготвят конкретен граждански проект, който впоследствие да реализират.

По време на форума участниците и екипите им ще бъдат напътствани иподпомагани от гостуващи лектори, докато известни български предприемачи и публични личности ръководят работилници на различна тематика. В предните издания на инкубатора участие взеха предприемачът Боян Бенев, журналистът Росен Цветков, инвеститорът Максим Гурвиц, юристът Огнян Герджиков, активистката Яна Бюрер Тавание и много други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *