Българка защитава правата на ресторантьорските работници в САЩ

Българката Антония Николова защитава правата на ресторантьорските работници в САЩ с работата си в клона на организацията „Retaurant Opportunities Centers United” („ROC United”) в Чикаго.
Основната мисия е защитата на правата на хората, заети в ресторантите и гарантирането на достойното им заплащане. Борим се за по-висока минимална работна заплата, както и за хората в бранша, които работят само за бакшиш, казва Николова пред изданието за българите в САШ BG VOICE. Организацията работи и за защита на нелегалните имигранти, като им предлага курсове по английски език, свързва ги с адвокати или правозащитни организации, които да уредят статута и защитят правата им.

По думите на Николова, „ROC United” помага на ресторантьорските работници и като организира безплатни курсове на сервитьори и бармани. За 5 години, откакто съществува офисът на организацията в Чикаго, над 100 души вече са си намерили работа в заведения в града, благодарение на безплатните курсове. „Не е задължително, но е добре, кандидатите за обучение да имат някакъв опит в ресторантьорския бизнес”, казва Николова.

„ROC United” e основана през 2001 г. и има филиали във всички по-големи градове на Америка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *