Българка от Испания пусна жалба до Брюксел заради шофьорските книжки

Сигурно сте чували за ситуацията на българските шофьорски книжки в Испания. Казват, че трябва да ги сменим за испански и, че от 19/01/2015г. ще се слагат глоби на всички, които са хванати да карат с български книжки, но проблема е следният:

На много хора не им се позволява да ги сменят с испански защото са си извадили книжките в България след, като са получили испанското “NIE”. Единственото решение, което дават е да си извадим нови книжки тук за, което трябва да ходим на курс, да държим изпити и да плащаме такси и медицински. Не знам вие, но аз не съм съгласна да оставя нещата така и предприех мерки. Свързах се с Брюксел и ми отговориха, че моят иск ще бъде разгледан в най скоро време. Назначен му е входящ номер с, който да мога да добавя документи и информация.

Сега сбирам подписи през виртуалната платформа “change”. Тези подписи също ще изпратя до Брюксел, но също така и до “Ministerio del Interior” и “Dirección General de Trafico” в Мадрид. Ако не сте съгласни да продължават да ни тъпчат моля помогнете да променим нещата подписвайки и споделяйки този линк с вашите приятели и познати, защото сам да се бори човек нищо няма да постигне, но когато сме много и взаимни можем да променим тази ситуация. Не само българите сме засегнати от това, но също така всички чужденци от Европейския Съюз, които живеят в Испания. Ако познавате такива хора моля споделете това и с тях.

Руми Георгиева

Можем да я подкрепим на следният линк:

https://www.change.org/p/ministerio-del-interior-basta-ya-acaba-con-la-discriminaci%C3%B3n-de-los-permisos-de-conducir-extranjeros-de-la-uni%C3%B3n-europea-en-espa%C3%B1a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *