Българка от Швейцария спасява Ванко 1 от комисията „Кушлев”

Защитата на Ванко 1 по процеса за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност, ще извади нов свидетел от чужбина, стана ясно на днешното заседание по делото. Това е живееща в Швейцария 30-годишна българка, която ще даде показания, че е финансирала част от 50-те излизания на рапъра зад граница.
Според приетото заключение на вещото лице Блага Димитрова, заради чиито непълни и неясни експертизи делото боксува половин година, Иван Главчев е похарчил 16 461 лева за самолетни билети и гориво и 18 455 долара за командировки и престой. Тази сума надвишава значително декларирания му доход за този период, коментира експертът от комисията „Кушлев”.
От приетите на миналото заседание експертизи стана ясно, че от 1999 г. до 2006-а семейството на Ванко 1 е живяло „на червено”, при това, без в разходите му да е смятана издръжката на трите деца. Изключение прави само 2000-та година, когато приходите в домакинството надвишават с 40 000 лева разходите, но ако се смятат дарените от 88-годишната баба на рапъра 45 000 лева, с които той си е купил „Мерцедес”. Според данните, на които стъпва експертизата, през 1999-а домакинството на Ванко е карало със стотина лева месечно, ако се съди от посочения разход от 1 220 лева.
Защитата на рапъра поиска да се направи справка в НАП, която да докаже дали автомобилът БМВ, чиято конфискация комисията „Кушлев” иска заедно с одържавяване на „Мерцедес”-а, дялове в две звукозаписни фирми и имот с двуетажна къща в с. Ягодово, която се води на името на Иван Главчев.
Съдът отхвърли искането на защитата да се направи съдебно-техническа експертиза на една от къщите на Ванко 1 в село Ягодово, с която да се установят дали жилището подлежи на секвестиране, с мотив, че не е свързано с предмета на делото.
Следващото заседание за делото бе насрочено за 7 април, когато ще сеочаква да се изслуша новият свидетел на защитата.

Дарик радио

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *