Българска компания създаде иновативен биосок от билки

©

Българската компания „Биодринкс“ създаде бионапитка на билкова основа, като от края на миналата година я произвежда и продава, разказва в днешния си брой вестник „Капитал Daily“.

Дружеството е основано от Елеонора Негулова, Алекси Алексов и Николай Арнаудски, които стават съдружниците още преди 7 години обмислят идеята за създаване на напитка, която да отговаря на здравословния начин на живот и мислене на хората в активна възраст и която да се предлага в минимално преработен вид. Двама от собствениците имат дългогодишен опит в производството на високо алкохолни напитки, като през 90-те години стоят зад марката Doctor's. През 2005 г. продават бизнеса и се ориентират към тотално нов сегмент, а именно биосоковете.

Тримата основават компанията специално за производство на сока, а разработката на продукта е финансирана с 360 хил. лв. по европейската програма „Конкурентоспособност“.

Производството на напитките се осъществява в с. Църква, Пернишко, в предприятие на хранително-вкусовата промишленост с капацитет 100 хил. бутилки на месец. Дружеството избира мястото заради качеството на водата в региона, но признава, че работата с предприятието и отдадеността на екипа там са ключов фактор за успеха на продукта.

Технологията на напитките е изцяло идея на съдружниците на фирмата: билките, които се доставят от регистрирани биопроизводители, се извличат при ниска температура и се запазват в контейнера на капачката. Добавени са сокове от грейпфрут, ягода, лимон и натурална розова вода, които се внасят от сертифицирани доставчици от чужбина.

Дизайнът и всички останали материали обаче (бутилки, капачки, етикети) са дело на български фирми, на които дружеството се доверява заради високото качество на продуктите им.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *