Българска IT компания отличена от Cisco за най-иновативен партньор

Българската IT-компания АОСИА беше наградена с отличието „Партньор на годината за иновативни решения“ от Cisco Systems. Призът беше връчен на Ивайло Петров, изпълнителен директор на компанията, на състоялата се в края на месец март Глобална среща на партньорите на лидера в мрежовите и комуникационни решения в Лас Вегас, САЩ.

Изключително високото отличие е било присъдено на АОСИА за реализирания проект в столичната болница „Сити клиник“. Компанията изгради там цялостното решение за инфраструктура, софтуерно обезпечение, виртуализация, телефония и видео конференция на клиниката. С използването на тези технологии лекарите знаят във всеки един момент местонахождението на пациентите си , електронни гривни сигнализират при здравословен проблем, а самите медицински специалисти имат сигурен достъп до информацията за своите пациенти – от всяка точка на света, през всяко електронно устройство, по всяко време. Така, дори и на почивка, или в друг град, дори държава, биха могли да дадат виртуална консултация, да реализират висококачествена видео връзка или да прегледат медицинското досие с последните изследвания .

До момента АОСИА има реализирани проекти основно извън България в страни като Франция, Германия и Люксембург в сферата на глобалните ИТ решения.

АОСИА е специализирана в предлагането на облачни услуги от 2010 г.. Компанията предлага услуги в сферата на „Mobile office as a service“. Тя е единствената компания в България и една от малкото в Източна Европа, специализирани в предлагането на този вид услуги. Чрез комбиниране на различни софтуерни продукти, АОСИА предлага възможността офисът да бъде напълно независим от пространствените и ресурсни ограничения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *