Вадят още милиони от сейфове на Топлото

Описват номера и серията на всяка банкнота, най-дребната е 50 лв.

СОФИЯ. Точно 2 млн. лв. откриха разследващите само в единия от двата сейфа на ексшефа на парното Валентин Димитров. Най-вероятно парите ще се окажат 4 млн. лева, признаха пред „Стандарт“ от следствието.

Касите с пари бяха открити преди месец в Пощенска банка. Тогава наблюдаващият прокурор по делото Божидар Джамбазов обяви, че най-вероятно в сейфовете има 2,5 млн. лв. Седмица по-късно свидетели на отварянето заявиха пред „Стандарт“, че в касите има два пъти по 1 млн. евро. Броенето на пачките става бавно, защото се описва номерът и серията на всяка банкнота. Разследващи обясниха, че най-дребните банкноти, открити в касата на Вальо Топлото, са с номинал от 50 лв. Димитров дори беше изведен от ареста с белезници и закаран до Пощенска банка, за да отвори сейфовете. Част от пачките, които бяха открити в касите, бяха облепени с чешки бандерол. Разследващите предполагат, че Топлото е открил сметката в Прага заради неудобството комисионите от тамошни партньори на „Топлофикация“ да бъдат пренасяни през границата.

Срещу Топлото е повдигнато обвинение за пране на 1,6 млн. лв. в австрийска банка.

Подобни обвинения бяха повдигнати и срещу 82-годишната му майка Цеца Димитрова. Бабата беше заловена в клон на българска банка, докато се опитва да изтегли 60 000 евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *