Василев: Все още има какво да се желае от администрацията

68% от администрацията обсужва гражданите за не повече от 20 мин. Това сочи проучване под името „Таен клиент“ на министерстовото на държавната администрация и административната реформа.

85 студенти по публична администрация се появили като тайни клиенти в различни административни структури, за да проверят как ще бъдат обслужени. По техни данни в 83 процента от случаите чиновниците спазват работното си време, 92 на сто от тях дават необходимата информация при запитване и само 9 процента се отнасят нелюбезно или водят безкрайни лични разговори в работно време.

Чиновниците все още не са свикнали да се представят при разговор по телефона, правят го едва 20 на сто от тях. Едва в 38 процента от административните сгради на различни нива е осигурен достъп за хора с увреждания, сочи още проучването.

Администрацията ни не прилича на „Балкантурист” от преди 20 години, но все още има какво да се желае, заяви министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев. Той се закани подобни проверки на обслужването от страна на чиновниците да станат редовна практика до края на мандата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *