Великобритания планира да регулира крипто пространството в рамките на следващата година

Планът е потвърден от икономическия секретар на Министерството на финансите на Обединеното кралство, Андрю Грифит, в понеделник.

Великобритания се надява да се позиционира като водещ световен крипто център и през февруари публикува предложения за регулиране на криптовалутите.

Периодът за консултациите на правителството по тези предложения ще продължи до края на април. Грифит отбеляза, че след излизането на страната от Европейския съюз, Великобритания вече има пълен контрол върху собственото си законодателство.

Това означава, че правителството може да взема решения относно крипто регулациите самостоятелно, без да ги съгласува с други държави. Грифит сподели, че е важно Великобритания да се възползва от тази възможност и подчерта необходимостта да подходи към гъвкаво и пропорционално регулиране.

За разлика от неотдавнашните действия, предприети от регулаторните органи на САЩ, Великобритания има за цел да привлече крипто компаниите да установят бизнеса си в страната.

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) използва съществуващите закони за ценните книжа, за да регулира много алткойни и да инициира съдебни дела срещу борси за предлагане на инвестиции. В сравнение с това, Грифит заяви, че Великобритания планира да включи действащите закони с някои нови, за да регулира криптовалутите.

Парламентът вече разглежда законопроекта за финансовите услуги и пазари като пример за законодателство, което е частично ориентирано към зараждащата се индустрия на блокчейн технологията и криптовалутите.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *