Да напусне ли Coinbase следващата компания крипто пазара в САЩ?

Изявленията на Армстронг бяха насочени към предизвикателствата за постигане на регулаторна яснота в Съединените щати. Те подсказаха, че се разглеждат всички възможности, включително възможността за преместване в държава като Великобритания, която може да осигури по-благоприятна регулаторна среда.

Тези коментари идват в момент, когато Coinbase среща редица регулаторни предизвикателства, включително предупреждение от Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) за възможни съдебни действия във връзка с различни криптовалути и услуги, предлагани от борсата, като например Coinbase Wallet и Coinbase Earn.

Въпреки регулаторния натиск, Coinbase заяви, че услугите й ще продължат да функционират нормално.

Неотдавнашните действия на SEC срещу борсата Bittrex накараха някои, включително бившия служител на агенцията Джон Рийд Старк, да предположат, че Coinbase може да бъде следващата цел за SEC. В случай, че Coinbase премести седалището си, това може да има значителни последици както за компанията, така и за крипто пазарът в САЩ.

Като една от най-големите и най-влиятелни борси, Coinbase играе важна роля в насърчаването на приемането на дигитални валути в САЩ. Преместването в държава с по-прогресивни и прозрачни регулаторни политики, като например Великобритания, би могло да позволи на тази държава да поеме водеща роля в индустрията.

Съобщава се още, че Ripple, друга блокчейн компания, е обмисляла да се премести от Сан Франциско на по-благоприятно за крипто място, но в крайна сметка е решила да не го прави.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *