“Вивател” тръгва с пари на клиента

Третият оператор иска всички услуги да се плащат предварително

Новият мобилен оператор „Вивател“ тръгва с мощен кредит от собствените си клиенти. Компанията иска абонатите да платят предварително всички услуги, които ще получат от нея през следващите месеци. Всички оператори по света дават един месец аванс на хората. В този срок те могат да говорят, без да плащат нищо освен определената абонаментна такса. Сметката за разговорите идва след 30 дни. GSM 3 обаче явно бърза да събира пари в брой. Затова не предлага абонамент. Дори в промоцията за старта си предлага само предплатени пакети с мъглявото обещание, че изговорените пари ще бъдат върнати на абонатите. Но не в брой, а като минути. И това ще стане чак след два месеца.

Каква е причината за необичайния старт, се питат евентуалните клиенти на „Вивател“. Има два варианта. Единият е, че операторът спешно се нуждае от пари, за да покрие огромните си кредити за инвестиции.

Друга причина може да бъде дефект в билинг системата, която отчита и осчетоводява месечните сметки на клиентите с абонаментни програми. Слух, че тя не работи, тръгна още преди месеци. Вярно ли е това, попитаха журналисти при представянето на старта на „Вивател“ вчера. Шефът на третия GSM оператор Ричард Шиърър се опита да се измъкне от конкретен отговор с недодялана шега: „Наистина ли не работи? А ние инвестирахме в нея значителни средства!“ Неясният му отговор само засили подозренията, че проблеми със системата наистина има.

Шиърър не можа да даде и конкретен отговор на въпроса, кога точно „Вивател“ ще предложи абонаментни програми за граждани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *