Властите в Косово конфискуваха майнинг съоръжения в една община.

Според съобщения на косовската полиция, бяха конфискувани десетки устройства за криптодобив, а неплатените фактури за електричество и вода в региона достигат до $300 милиона.

През 2021 година правителството на Косово обяви краткосрочна забрана за добив на криптовалута, с цел да ограничи проблема с неплатеното потребление на електроенергия. Властите също така започнаха борба с незаконно внесеното оборудване, като за периода от 1 януари до 31 март 2022 година, служителите конфискуваха около 700 графични процесора (GPU) и 336 високоскоростни Antminers с приблизителна стойност малко над 167,000 евро, според говорителка на митническия отдел на Косово.

Тези действия могат да доведат до увеличаване на напрежението в етнически разделената балканска държава. Властите в Прищина и Белград вече си разменят реплики по този въпрос.

Въпреки това, се очаква световният пазар за добив на криптовалути да се разшири с CAGR от 12,90% между 2023 и 2032 година, достигайки стойност от $7 милиарда през 2032 година, съгласно прогнозите на Precedence Research.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *