Биткойн и Етериум подлежат на риск от срив поради заплащащата се дефлация

Анализаторът Майк Макглоун сподели графика в Twitter, която сравнява двойката ETH/BTC, NASDAQ и общото предложение на парите от Федералния резерв. Графиката показва, че двойката ETH/BTC може да бъде лидер в индикацията за рисковите активи. Това подсказва, че може да има корекция на пазара на акции, както и на крипто пазара. Анализаторът смята, че пазарите могат да се приспособят към период на дезинфлация, който е причинен от неотдавнашния завой в паричната политика на Федералния резерв. Той поясни, че ако рисковите активи достигнат своя връх, пазарите може да са в ранен етап на приспособяване към дезинфлация.

Макглоун подчерта, че ако продължи дефлацията, това може да бъде резултат готов да бъде най-добре представящият се актив по време на предвидената от него дефлационна рецесия. Той разкрива, че много показатели сочат към дефлационни тенденции и смята, че ако пазарът на акции се обърне надолу, това може да предизвика рязък скок в цените на златото.

Анализът на Макглоун показва, че неотдавнашният бичи подем при крипто и рисковите активи може да е краткотраен. Инвеститорите може да искат да диверсифицират портфейлите си, за да включат активи като златото, които са по-добре позиционирани да се представят добре по време на дефлационна рецесия.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *