Пробив в данните на MetaMask портфейла: Какво трябва да знаете?

Атаката е била насочена към доставчик на услуги за клиенти от трета страна, а не към самото приложение MetaMask. Проблемът е бил открит през август 2021 г. и разрешен през февруари 2023 година.

ConsenSys твърди, че потребителите, които не са комуникирали с отдела за обслужване на клиенти през засегнатия период, нямат причина за тревога. От друга страна, клиентите на MetaMask, които са споделили лична информация с доставчика на услуги, свързани с обслужване на клиенти от трета страна през посочения период, могат да са изложени на риск.

Възможно е атаката да е компрометирала ограничен брой лични данни, като име, фамилия, дата на раждане, телефонен номер, пощенски адрес или икономическа и финансова информация.

Причаква се около 7,000 потребители в целия свят да са засегнати, а според съобщенията само трима от тях са претърпели загуби от икономически характер вследствие на нарушението на сигурността.

ConsenSys е спряла неоторизиран достъп и е предприела мерки за смекчаване на неблагоприятните последствия от инцидента.

Потребителите на MetaMask могат да продължат да използват приложението си с увереност, тъй като самият портфейл не изисква информация за личните данни, споменати по-горе, за да функционира.

ConsenSys посъветва потребителите да бъдат бдителни, никога да не споделят своята seed фраза или лична информация и да информират за подозрителни заявки или съобщения. С оставане нащрек и изпълнение на препоръките за защита, потребителите могат да запазят себе си и своите активи в безопасност.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *