Илон Мъск работи по конкурентно предложение за изкуствен интелект

OpenAI е един от най-популярните производители на изкуствен интелект, за чийто създаване Мъск помогна през 2015 г.

Според неотдавнашен доклад на FT, новият стартъп в сектора на изкуствения интелект ще постави Мъск сред големите технологични гиганти като Microsoft и Google, които също разработват проекти за изкуствен интелект от следващо поколение.

Мъск е събрал екип от изследователи и инженери в областта на ИИ и води преговори с инвеститори за новото предприятие.

Въпреки че Мъск е един от подписалите отворено писмо, в което се призовава за временна пауза на по-нататъшното развитие на ИИ, той изглежда продължава напред с плановете си.

Наскоро той регистрира компания на име X.AI и промени името на Twitter на „X Corp“ като част от плана си да създаде „приложение за всичко“ под марката „X“.

Освен това анонимен източник разкри, че Мъск е закупил около 10,000 графични процесора за подпомагане на инициативите на Twitter в областта на изкуствения интелект.

Предстои да видим как ще изглежда новият ИИ стартъп на Мъск, но е ясно, че той е решен да остави отпечатък в света на изкуствения интелект.

Междувременно все повече компании като Amazon Web Services също се включват в надпреварата за създаване на ИИ, като инициативата Amazon Bedrock позволява на потребителите на AWS да изграждат генеративен ИИ от основни модели.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *