Вложители наемат бивши ФБР агенти да проследят парите от КТБ

Вложителите в КТБ са готови с пет протестни стъпки, които представиха на пресконференция в София.

Те се заканихада протестират с бидони утре в 12 часа пред Народното събрание, където в този момент ще се провежда пленарно заседание на новите депутати.
Част от вложителите, които все още нямат достъп до влоговете си,ще се откажат от българско гражданство и ще потърсят закрила от чужди правителства.
Те се заканват и заблокиране на важни точки в София, включително такива, свързани с достъпа на гражданите на столицата до водоснабдяване и електроснабдяване.

В знак на недоволство те са готови и напротест пред домовете на „известни крадци на активите на КТБ“.
Запитани от News.bg за кои личности става въпрос, вложителите отказаха да дадат отговор, като предпочетоха да отправятобвинения за корпоративни и медийни зависимости на журналистите.

Последната им протестна стъпка е свързана сколективни дела и жалби в Страсбург и Люксембург.

Лидерът на ПП „Другата България“ Божидар Томалевски, който е един от водещите представители на вложителите, организирани в групата КТБalive, обяви и плана в три стъпки, за чието изпълняване те настояват.Незабавно изплащане на гарантираните влогове, оздравяване или одържавяване на банката и присъди за виновниците- това е визията на вложителите за решаване на казуса.

Стана ясно, че вложителите вече сапотърсили връзка с международната фирма CCI, която се занимава с фирмено разузнаване и киберсигурност.Екипът й е съставен от бивши служители на ФБР и на спецслужбите на различни държави, обясни представителят й адвокат Александър Пелев.
По думите му той още няма договор с вложителите, но се прави предварително проучване на случая с КТБ за евентуално ангажиране с казуса.

По думите на Пелевс интернет разузнаване в рамките на няколко седмици може да излезе наяве истината за случилото се в КТБ, като се осветлят трансферите на финансовите активи на банката.

10-и ноември идва, заплашиха вложителите, като обявиха, чечленове на последните пет правителства, включително на двете служебни такива, са се облагодетелствали от КТБпод формата на преференциални условия и лихви. По тяхна информация това важи за 152-ма депутати от 42-то НС и за 121-ма от настоящото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *