Внимание: Измами от фалшиви китайски доставчици!

Българското посолство в Пекин съобщава, че се забелязва увеличаване на случаите, в които фирми или граждани от страните от ЕС стават обект на измама от страна на „доставчици“ от Китай, съобщиха от БСК.
Измамницитедействат посредством реклами в Интернет, чрез някои от популярните бизнес-търсачки или на специално създадени за целта интернет-страници.
Обикновено такива „доставчици“ предлагат за доставка стоки при много привлекателни условия (цени), като условието за приемането на поръчката е превеждането на определен процент от стойността й като депозит. След получаване на сумата тези „фирми“ прекратяват контактите, често закриват телефоните за връзка и интернет страниците, чрез които са били намерени.
Някои от индикациите за повишен риск от измама са посочването само на мобилни телефонни номера или e-mail адреси, посочване като начин на плащане само на предварителен превод, необичайно ниски цени.
Постоянната делегация на ЕК в Китай подготвя и скоро ще публикува на своята Интернет страница предупреждение в този смисъл.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *