Китай вече e най-голeмият замърсител в света

Увеличаващият се брой автомобили в Китай, развиващата се производствена индустрия, както и нуждата от все повече енергия, избутаха най-голямата страна в света на върха на класацията за най-големи замърсители в света, сочи изследване, проведено от Университета в Калифорния и цитирано от rs-auto.bg.
Изследователите също така твърдят и че предишните нива на вредни емисии са били подценявани и че Китай може да е изпреварила САЩ още през 2006 година. Данните за проучването се очаква да бъдат публикувани в Journal of Environment Economics and Management по-късно през тази седмица. Според проучването нивата на замърсяване в Китай много бързо ще обезсмислят всякакви намалявания във вредните емисии от страна на САЩ или Европа, съобщават от ВВС. Изследователите подчертават, че техните данни са базирани на информация от Китайската агенция за опазване на околната среда, като през повечето време подобни данни са били подценявани. Засега обаче няма някакви големи шансове за Китай да предприеме някакви огромни промени в политиката си по отношение на околната среда, борейки се в момента с растящата бедност.
Китай заедно с ООН също така настояват богатите страни с повече замърсяване на глава на населението да намалят първи емисиите и да помогнат на по-бедните страни да инвестират в екологични технологии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *