Всекидневни новини ще определят поведението на Wall Street

Оборотът на фондовите борси по целия свят е традиционно по-нисък през август, когато сезонът на отпуските е в своя разгар. Въпреки съпровождащата го по-висока волатилност инвеститорите се надяват, че изненадващо силното рали на щатските индекси ще продължи още една седмица.
През следващите дни се очакват данните за личните приходи и разходи на американските домакинства,за потребителското доверие, както и за цените на имотите ипродажбите на нови жилища. Те са важен ориентир за това дали икономиката действително е поела по пътя към възстановяването.
Последно потвърждение за това бяха думите на председателя на Федералния резерв Бен Бернанке. Той заяви в края на миналата седмица, че икономиката на САЩ се стабилизира, но предупреди, че темпото ще бъде бавно, а безработицата в страната ще остане висока за известно време.
В понеделник не се очакват важни макроикономически данни или финансови отчети.
Утре ще излезе индекса на потребителското доверие на Конферентния борд за август. Тогава се очакват и индексът на цените на жилищата в 20-те най-големи града на S&P/CaseShiller и индексът на цените на жилищата на Федералната агенция за жилищно финансиране (FHFA).
В сряда ще бъдат публикувани данните за продажбите на нови жилища и за поръчките на стоки с дълготрайна употреба през юли. Тогава ще излязат и седмичните данни на Министерството на енергетиката на САЩ за промяната в петролните запаси на страната.
В четвъртък идва ред на ревизираните данни за брутния вътрешен продукт (БВП) през второто тримесечие. Икономистите очакват ревизия на първоначалните 1% до 1,3-процентен спад на тримесечна база. Това все пак е по-малко от резкия спад от 6,4%, регистриран през първото тримесечие.
Както обикновено в четвъртък ще излязат и данните за промяната в броя на лицата, които са подали за първи път молба за помощи при безработица. В четвъртък и един от лидерите в продажбите на компютри – Dell, ще публикува своите финансови резултати за последното фискално тримесечие.
Седмицата ще приключи с данните за личните приходи и разходи на американските домакинства през юли, за които се очаква минимален месечен ръст. Ценовият дефлатор на личните разходи ще покаже как са се променили цените на стоките и услугите, които домакинствата потребяват.
Краят на тази седмица се очаквада постави и края на ниските обеми на търговия. През изминалите пет дни основните индекси на двете фондови борси в САЩ стигнаха най-високите си стойности от началото на годината и увеличиха стойността си с повече от 1,5% на седмична база.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *