ВТОРИЯТ ЕТАЖ В ИКОНОМИКАТА И ЕНЕРГЕТИКАТА

Шефката на бюджета поема европарите

Нина Христова Радева ще отговаря за европейската интеграция в икономиката. Червенокосата пловдивчанка е избрана от квотата на НДСВ, бе председател на Комисията по бюджет и финанси в 39-ото народно събрание. Родена е на 9 юли 1955 г. Според Радева, работата й като зам.-министър ще бъде успешна, ако България стане по-привлекателна за бизнес. За най-отрицателното си професионално качество тя смята търпимостта.

Бивш областен ще дава лицензи

Лъчезар Асенов Борисов поема индустрията, реституцията и регулацията. Бившият областен управител на Враца също влиза от квотата на НДСВ. По образование е строителен инженер, бил е шеф на регионалната дирекция за строителен надзор. Роден е на 18 юли 1948 г. Смята, че е перфекционист в работата си, а като негатив определя това, че вярва в думите и се разочарова, ако те се разминават с делата.

Юристка ще отваря източните пазари

Корнелия Петрова Нинова ще отговаря за търговията и външноикономическите отношения. Влиза от квотата на БСП. Досега тя бе шеф на „Техноимпекс“, преди това е работила като юрисконсулт. Родена е на 16 януари 1969 г., завършила е право в СУ „Св. Климент Охридски“. Поставя си амбициозната цел да възстанови изгубените ни пазари в Русия, Близкия изток и Северна Африка. Твърди за себе си, че е прекалено самокритична.

Енергийният пазар е поверен на дама

Иванка Георгиева Диловска поема ресора „Енергийна стратегия и енергийни пазари“. Тя е трупала стаж в „Топлофикация“ – София, НЕК, Комитета по енергетика и „Енергопроект“. Досега бе шеф на дирекция в енергийното ведомство, а 1996-1997 г. е била и зам.-министър. Признава за негативно качество перфекционизма си, заради което често работи сама.

Екскмет пази от кризи

Йордан Стоянов Димов ще отговаря за сигурността на енергоснабдяването и управлението на кризи. Той влиза от квотата на БСП, но е в енергийния бранш вече 29 г. Бивш шеф е на мини „Марица-изток“ и ексдепутат от 39-ото НС. Бил е и кмет на с. Дълбоки. Смята, че се доверява прибързано, но обещава енергийната система да работи надеждно.

Дипломат влиза от квотата на ДПС

Валентин Горянов Иванов поема енергийната ефективност, природните ресурси и възобновяемите енергийни източници. Единствен от квотата на ДПС, 51-годишният икономист е заемал ръководни длъжности в посолствата ни в Швейцария и Австрия, във външно министерство, работил е и за Business Service-Виена и „Алпине“ – България. Определя се като работохолик и човек на екипността. Смята, че ще се провали като зам.-министър, ако спре да мисли позитивно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *