Втори разстрел на банкер шокира Москва

Жертвата е шеф от Внешторгбанк, показното убийство става пред квартирата му

Москва. Руската столица отново стана арена на показно убийство. Поредната жертва е генералният директор на клон на държавната Внешторгбанк Александър Плохин. Това е втори разстрел на банкер в Москва. Само преди месец беше убит Андрей Козлов, първи заместник на шефа на централната банка на Русия. В банкерските среди смятат, че няма връзка между двете убийства.

Плохин бе убит във вторник около 23,30 ч местно време. Трупът му бе открит на площадката пред асансьора до апартамента му на 15-ия етаж. Застрелян е с един изстрел в тила, пише Интерфакс. Оръжието не е намерено. Образувано е дело по „умишлено убийство“ и според следователи разстрелът е поръчков. Зам.-прокурорът на Москва Владимир Поневежски каза, че се разглеждат всякакви версии, включително и причината да е свързана с работата му. 58-годишният Плохин е и бивш общински съветник в Москва. Според следствието убиецът е имал съучастник.

Междувременно се оказа, че за убийството на Козлов са задържани трима души, пише в. „Время новостей“. Двама са украински граждани.

Третият се е предал сам, защото се страхувал за живота си. Все още обаче не е ясно кой е истинският поръчител на убийството, защото задържаните са общували само с посредници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *