Възходящият импулс на евро/долар беше стопиран вчера

Технически анализ за 05.08.2009

EUR/USD
Възходящия импулс на евро/долар беше стопиран вчера ката пазара консолидира в рейнджово движение, както се вижда на часовата графика. Макар че тази консолидация е нормална след значителния бичи моментум в петък и понеделник и друг пробив нагоре се очакваше да продължи към 1.4500 и 1.4719, изглежда инвеститорите се поколебаха и изчакват за ключовите фундаментални събития тази седмица преди да предприемат следващи стъпки. Освен NFP в петък, имаме и решението на ЕЦБ за лихвата в четвъртък, като се очаква да я запазят на 1%. Говорейки технически ако имаме пробив нагоре от диапазона днес, би трябвало да има по-нататъшно бичо движение и 1.4500 все още е основна краткосрочна цел. Колкото по-дълго двойката се задържи над 1.4336, техническите изгледи остават възходящи.

GBP/USD
Паунд/долар направи колебливо движение вчера, сформирайки „дожи” на дневната графика. На четиричасовата графика можем да видим, че след като имаше значителен възходящ импулс в петък и понеделник, двойката консолидира в рейндж. Считаме, че тази консолидация е нормална и изгледите за тази двойка остават възходящи с потенциална цел 1.7100. CCI обаче току-що проби надолу линията 100 на четиричасовата графика, затова трябва да се внимава за потенциална кондолидация надолу с тестване на подкрепата 1.6840. От фундаментална страна освен решението на АЦБ за лихвата утре, имаме публикуване на промишленото производство и деловата активност в сектора на услугите днес, които се очаква да излязат позитивни. Ако имаме добри резултати, техническите възходящи изгледи би трябвало да бъдат подкрепени и да видим по-нататъшна сила на биковете. Но при разочароващи рузелтати, ще видим по-нататъшна низходяща корекция.

USD/JPY
И долар/йена направи нерешително движение вчера, сформирайки „дожи” на дневната графика. На четиричасовата графика се мижда, че двойката се опита да се понижи, пробивайки трендлинията на подкрепа, но по-нататъшния низходящ сценарий бе отхвърлен като двойката рязко се покачи, закривайки над трендлинията. Като че ли трендлинията свърши добра работа, така че бъдещия възходящ корекционен сценарий е все още непокътнат. Макар и да очакваме по-натаътшен натиск нагоре, трендлинията на съпротива би трябвало да е силна съпротива, така че бичата инерция може да бъде ограничена на този етап. Първата съпротива се вижда на 95.90. Най-близката подкрепа е на 94.35 (дъното от вчера).

USD/CHF
Низходящия моментум по долар/франк продължи вчера. На четиричасовата графика можем да видим, че двойката се движи в диапазон, индикирайки консолидация след значителния импулс надолу. Считаме, че това е нормално и очакваме низходящо п родължение скоро. Сигналите са неутрални в кратки срокове, но последователно движение ход 1.0589 ще предизвика по-натътшен мечи моментум със средносрочна потенциална цел на 1.0364. Непосредствена съпротива остава на 1.0670. Пробив над тази зона може да доведе до бъдеща възходяща корекция към 1.0750.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *