Инкасатори губи торба с пари, полицай ги гони до банката

Служители на виенска инкасаторска фирма изгубиха торба с пари, която по случайност била намерена от полицай, съобщи ИТАР-ТАСС, като се позовава на местни медии, предаде БТА.
Торбата изпаднала от полуотворила се задна врата на инкасаторски автомобил. Това било забелязано от цивилен полицай, който веднага спрял движението, прибрал чантата със 150 хиляди евро и догонил с колата си инкасаторите пред входа на банката.
Според представител на инкасаторската компания „Лумис“ задната врата на автомобила се отворила заради повреда в електронната система. Фирмата изключва възможността нейни служители да са имали престъпни намерения. По закон полицаят, върнал парите, има право на премия от 10% от сумата. Остава да се уточни дали като държавен служител това правило важи и за него.
Освен това „Лумис“ оспорва твърденията на вестниците, че в торбата е имало 150 хиляди евро. Според фирмата такива суми се превозват в специални контейнери с електронна ключалка и при всеки опит за незаконно отваряне банкнотите се обливат с боя, която ги прави неизползваеми.
На 13 юли двама неизвестни ограбиха инкасаторски автомобил на същата фирма и избягаха с 400 хиляди евро. По време на разследването у полицията се появиха съмнения, че става дума за инсцениран грабеж, посочва ИТАР-ТАСС.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *