Въпреки възраженията BNP Paribas раздава бонуси от 1 млрд. евро

Решението на френската банка BNP Paribas да отпусне около 1 милиард евро бонуси за дилърите си отговаря на правилата на Г-20, заяви управителят на Banque de France Кристиан Ноайе, цитиран от Франс прес.

Ноайе каза това след срещата, организирана от френския премиер Франсоа Фийон с представители на банковия сектор в страната след полемиките заради отпускането на бонуси. На тази спешна среща банките се ангажираха стриктно да се придържат към правилата на Г-20 за ограничаване на възнагражденията и златните парашути в банковия сектор в случай на лоши резултати.

Президентът Никола Саркози призова управителя на Banque de France да прилага строго правилата за заплащане в банковия сектор и ще организира на 25 август среща на представители на банките и финансовите институции, съобщи френското президентство. Френският президент ще настоява на тази среща най-напред да се увери в банковото финансиране на предприятията и домакинствата. Този ангажимент на банките да предоставят абсолютно необходимите за икономиката кредити е в замяна на плана за помощ на френския банков сектор, въведен през октомври 2008 година, се казва в съобщението на Елисейския дворец.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *