Спират ремонта на прохода Владая

Ремонтът на прохода Владая ще бъде спрян, за да се работи по магистрала „Люлин”, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.
Плевнелиев е наредил да се направи проверка на ремонта на Владая и да се спре, за да може да се направи всичко възможно по магистрала „Люлин”, предаде „Фокус“. Плевнелиев обясни, че и при ремонта на Владая има завишени цени и неспазени процедури. На въпрос какъв процент от бюджета на МРРБ е изразходван, той каза, че са изразходвани 82% от бюджета към встъпването му в длъжност.
Няма да пуснем прохода Хаинбоаз, докато не се направи проверка за готовността този път да се използва от гражданите, каза още министърът на регионалното развитие и благоустройството. Повече информация от проверката на прохода ще има следващия четвъртък. В проверката участват експерти от ДНСК, МРРБ и други, ще има и посещение на място.
Росен Плевнелиев обясни, че било масова практика на НАПИ да се вкарват в експлоатация обекти, които не са годни. Ще се изготви списък с такива обекти.
По отношение на договорите, сключени от МРРБ, Плевнелиев каза, че тече проверка и до 2-3 месеца трябва да има резултат от нея. Резултатът от проверката на договора за сградата на МРРБ ще е готов към 15 – 20 август. Той обясни, че ще има и нови проверки – за необезпечените договори на МРРБ. До края на годината ще има търг и избран изпълнител на магистрала „Тракия”, а началото на строителството може да бъде през април.
Мястото на Национална агенция „Пътна инфраструктура“ (НАПИ) ще бъде към МРРБ, защото в министерството много по-бързо могат да се сформират екипите, които да работят по проектите на НАПИ, обяви още Плевнелиев. „Това не е персонална битка.Това е една важна и необходима реформа”, коментира той.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *