В Атина поевтиняването стигна 60%

Цените на недвижими имоти в Атина и областта Атика рязко са паднали, като намалението е стигнало до 60 на сто, пише местната преса.

Брокери смятат, че моментът е изключително изгоден за тези, които имат свежи пари и желаят да ги вложат в недвижимо имущество. Имоти се продават изгодно не само в скъпите, но и в бедните квартали на гръцката столица, пише в. “Етнос”.

Изнесените данни показват, че кризата в Гърция е ударила двете крайности на пазара на недвижимости, а именно скъпите и бедните квартали, в това число и центъра на Атина, където апартаменти се предлагат за по 150 евро на кв. м. В т. нар. средни зони на столицата цените на имотите са паднали само с 20 до 30 на сто в сравнение с периода преди кризата.

В. “Имерисия” отбелязва, че масовите продажби на имоти и парцели ще съживят и раздвижат пазара на недвижими имоти в страната.

Икономическата криза удари гърците, които за да се освободят от високите данъци, масово започнаха да продават имоти, като цените се сринаха до нива като през 80-те години на миналия век, отбелязват изданията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *