В банката на бъдещето служителите само консултират

Втори „Банков филиал на бъдещето“ откри УниКредит Булбанк, след като през март 2013 г. отвори врати първият

в Бизнес парк София. Инвестициите в него са в иновации и развитие на новия модел на обслужване, според който банковият филиал се превръща в място основно за консултации и операции с висока добавена стойност.Това обясни Цветанка Минчева, директор Банкиране на дребно и член на управителния съвет на банката.

България беше избрана за пилотния проект на финансовата група, като базов за изграждане на целия модел на банкиране на дребно на УниКредит за Централна и Източна Европа, напомни Андреа Казини, главен оперативен директор на УниКредит Булбанк.

Няма мистика във филиала на бъдещето, важно е клиентите да се чувстват максимално доволни, а служителите да познават бизнеса им.

Технологиите променят нашия бизнес и стремежът ни е не просто да следваме тяхното развитие, а да го предвиждаме и и изпреварваме, обясни Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор на най-голямата българска банка.

Има елементи, които въздействат на рационалността и емоционалността при създаването на универсалния филиал.

Предимството е в 24-часовата зона, в която клиентът може да внася и тегли пари, да извършва самостоятелно всички банкови операции през интернет, за които не се налага намесата на служител, да ползва интерактивната стена.

През деня в „Бързата зона“ се правят основно консултации, а на излизане от филиала клиентът може да гласува с пускането на червен жетон, когато е доволен от обслужването.

А за това,

освен професионалните съвети, допринасят и екраните с информация RSS feed с най-актуалните новини за деня, автомат за кафе и чай, както и приятна среда със специфичен за филиала аромат и музикален фон.

Преди една година очаквахме да привлечем повече клиенти, но се оказа, че те са с 60% повече, а индексът на клиентското обслужване е 93.3%, като 100% от клиентите са доволни от консултирането, визията и потребителския интерфейс.

Оказва се, че клиентите в Бизнес парк София в „Младост“ използват с 50% повече, отколкото в другите филиали, банкови операции чрез други канали на дистрибуция и това е 82% от тях, отчитат в банката.

Постепенно всички клонове на УниКредит Булбанк ще придобият този вид, увери Хампарцумян.

По думите му, откриването на новия филиал, които се намира на бул. „Дондуков“ в сграда със статут на паметник на културата, където в началото на 20-те години на ХХ век е била Пражката кредитна банка, е само част от големия брой инициативи, с които финансовата институция отбелязва 50 години от създаването си.

Изложба с ценни монети и артефакти от историята на Външнотърговска банка и Булбанк, каквито са предишните имена на банката, допринася за атмосферата на приемственост на наследничката на УниКредит Булбанк.

Сред тях е итaлиански дукат Doublet ducat от Галерия Мария Сфорза, подарък от Banca Commersiale Italiana, златна монета от 20 франка, Наполеон III, емисия 1863 г., подарена от Креди Леоне, Париж, сребро на гранули, 2 унции, подарени от DеkaBank, златен дукат, емисия 1971 г., подарък от Swiss Bank, Цюрих, както и орден „Червено знаме на труда“ от 1981 г., връчен от председателя на Държавния съвет на Народна Република България Тодор Живков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *