В Габрово днес избират кмет сред 7 кандидати

Близо 65 хиляди габровци имат право да гласуват днес в частичен вот за избор на кмет на града, след като Томислав Дончев стана министър.

Избирателните секции в Габрово са 126, от които 4 са пригодени за хора с физически увреждания. Това съобщи Иванка Баева, председател на ОИК, цитирана от БТА.
Младите хора, навършили 18 години, които имат право да гласуват за първи път, са 620.

За частичните местни избори са отпечатани около 42 хиляди бюлетини. Габровци ще избират сред седем кандидати за кмет. Това са Николай Сираков от ГЕРБ, Николай Григоров от БСП, Ива Николова – гражданска кандидатура, издигната от „Синята коалиция“ и подкрепена от 9 десни формации, Ради Стоянов от „Атака“, Пенчо Пенчев от РЗС, Николина Карабелова от НДСВ и Боян Савянов, подкрепен от социалдемократически формации.

150 полицаи ще следят за спазване на закона с приоритет да не се допуска купуването на гласове, информираха от полицията. Днес до избирателните секции полицията няма да допуска хора, носещи оръжие и предмети, с които биха могли да наранят някого. Лицата в нетрезво състояние също няма да бъдат допускани да гласуват.

Звеното “Български документи за самоличност“ ще работи през целия ден, за да иматвъзможност тези, които са изгубили документите си, да упражнят правото си на глас. От Дирекцията на МВР напомнят, че личните карти, чийто срок е изтекъл през тази година, са с удължена валидност и с тях може да се гласува.

След завършване на изборния ден бюлетините ще бъдат транспортирани до ЦИКМИ – София с полицейска охрана.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *