В НОИ вече работи единен телефон за въпроси

В Националния осигурителен институт (НОИ) вече работи единнияттелефонен номер0700 14 802,чрез който гражданите могат да задават въпросите си.

Цената е на един градски разговор за цялата страна. Обажданията от мобилни телефони се таксуват по тарифата на съответния мобилен оператор.

Консултации се дават всеки работен ден от 8.30 ч до 17.30 ч. Експертите ще отговарят на въпроси за паричните обезщетения, пенсиите, административните услуги и сроковете за подаване на документи. По телефона клиентите могат да получат информация за прекратени осигурители без правоприемник с предадени разплащателни ведомости в НОИ. Могат и да се информират за прилагането на европейските регламенти и международните договори в областта на социалната сигурност.

Потребителите на електронните услуги на института могат да получат подробни указания за тяхното използване и да се информират за реда за получаване на Персонален идентификационен код (ПИК) и Идентификационен код на осигурител (ИКО) от НОИ.

Националният осигурителен институт напомня, че справки, за които се изисква предоставяне на лични данни, не се извършват по телефона. Информация, съдържаща лични данни, може да бъде получена дистанционно само чрез ЕГН/ПИК или БУЛСТАТ/ИКО през интернет страницата на института.

До края на март ще бъде активен и досегашният номер 02/926 10 10.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *